luni, 13 iulie 2009

Va fi razboi...

Am intrat la parintele Iustin si era vesel cum nu-l mai vazusem de multa vreme. Era tarziu, probabil obosit dar prietenii cu care venisem si mai ales copii lor l-au tare binedispus. Am inca in minte ochii sai limpezi ca lacrimile varsate pentru neamul acesta, patrunzatori si plini de simtul realitatii cu care intr-o secunda mi-a sters orice indoiala pe care o aveam in privinta dreptei socoteli cu care trateaza problemele vremurilor pe care le traim.
A zis ca o sa fie razboi, cat de curand... si n-am indraznit sa intreb mai mult. Permisul expirat n-am primit blagoslovenie sa-l schimb, asta e...
Parintele care punea mult accent pe carte acum vad ca nu mai sfatuieste parintii sa dea copii la scoala (era un sfat dat cuiva individual, unele cuvinte nu sunt pentru toti dar ramane tras un semnal de alarma)
A aprobat parerea cunostintei mele referitoare la lupii in piele de oaie care nu mai sunt ierarhii (astia si-au dat deja arama pe fata) ci asa zisii ortodocsi (spre exemplificare Puric si altii asemenea).
Ne-a miruit si binecuvantat...
Ce greu o sa cada cuvintele astea la stomacul unora! Si ce razboi o sa se porneasca impotriva manastirii asteia... Da ce zic! Toate tunurile sunt deja indreptate inspre ea, se aud cum maraie cainii care asteapta semnul pentru a se dezlantui. Semnul... sa fie semnul fiarei?!

10 comentarii:

Anonim spunea...

Felicitari pentru articol! suntem alaturi. Fabian.

Anonim spunea...

NU POT SA SPUN DECAT, CA CEA MAI SCUMPA AVERE A NOASTRA SI A NEAMULUI ROMANESC SUNT PARINTII NOSTRII DUHOVNICI,SFINTII SI MUCENICII NOSTRII.MARE ESTE PUTEREA DOMNULUI.NIMIC NU ESTE AL NOSTRU, TOTUL ESTE CU VOIA DOMNULUI SI MAICII DOMNULUI.
DARA SA NE PREGATIM MAI TEMEINIC PENTRU CE VA FI!

catalin

Georgeta spunea...

Daca nu e prea personala intrebarea, puteti sa-mi spuneti de ce nu v-a dat Batranul nostru blagoslovenie pt. inlocuirea permisului? Eu am fost la Parintele in 30.05.2009 si am primit blagoslovenie sa iau permis si acum fac scoala, ca ziceau ca inca nu are cip permisul auto...
Toate cele bune, Doamne ajuta!

ana si iar ana spunea...

@Georgeta... nu e prea personala intrebarea... doar ca nu stiu raspunsul. Trebuie sa recunosc ca am intrat la parintele cu gandul de a nu-l schimba dar voiam sa am incredintare ca e buna hotararea mea. Apoi eu am permis...doar ca e expirat... de circulat pot si fara,risc cel mult o amenda. Multe raspunsuri la aceeasi intrebare pot fi diferite, stiu persoane care nu au blagoslovenie nici pentru buletin cu cnp si altele care au primit...

Anonim spunea...

Multumim pentru acest articol, e foarte bine de stiut ce spun marii nostri duhovnici, mai ales pr Iustin, care prin tot ce face arata cata dragoste are pentru neamul acesta!
Avertismentul acesta cu razboiul, desi am citit multe articole despre profetii ale sfintilor, imi pare mai grav ca oricand... inseamna ca suntem foarte aproape de momentul acestui razboi. Dar din toate profetiile pe care le-am gasit, in nici una nu se spune nimic despre Romania. In ce masura vom fi implicati si afectati? Avanad in vedere ca suntem langa Rusia si profetiile despre aceasta sunt sumbre... oare la ce sa ne asteptam? Asta sa insemne oare cuvintele parintelui Arsenie Boca "tara va fi inconjurata de flacari"? Daca cineva stie mai multe, va rugam sa ne impartasiti si noua.
Doamne-ajuta!

Anonim spunea...

Ana, dar ce faci atunci daca permisul ti-a expirat? Nu cred ca e in regula sa circuli cu permisul expirat, e posibil sa fie contraventie, daca nu chiar infractiune... Nu se poate lua nici o adeverinta care sa dovedeasca faptul ca ai drept sa sofezi? Sau singura solutie este sa renunti la condus?

ana si iar ana spunea...

Nu e in regula sa circul cu el expirat... dar dreptul de a conduce mi l-am castigat printr-un examen. Faptul ca ti-a expirat buletinul sa zicem nu te transforma intr-un infractor si nici nu ramai fara cetatenie... Voi plati o amenda pt neprezentarea actelor la control cel mult.. pana in prezent nu m-a intrebat nimeni nimic si am vreo 20.000 de km facuti cu el expirat... Domnu' si Maica Domnului... doar daca acumulez prea multe amenzi si punctele de rigoare incat sa mi-l ia de tot, pana atunci mai este si nu-mi bat capul, se poate trai si fara masina...

Anonim spunea...

despre ce razboi este vorba, este vorba despre un conflict militar mondial adica al treilea razboi mondial?

Anonim spunea...

Andrei, eu tind sa cred ca este vorba de al treilea razboi mondial, da. Spun asta pentru ca am citit din profetiile parintelui Paisie Aghioritul, care a spus lucrurile acestea destul de clar. Exista un articol pe un blog ortodox, numit "e vremea spanacului", in care se relateaza ce a spus parintele despre generalul grec, actualmente inca in functie.
Dumnezeu sa aiba mila de noi si sa ne intareasca!

ana si iar ana spunea...

Referitor la permis ca sa va conving (daca mai e nevoie :P) ca binecuvantarea parintelui Iustin lucreaza va spun ca am trecut si granita la volanul masinii cu el expirat, am prins si un radar avand 86 km/ora chiar in timp ce depasisem linia continua.... si in mod miraculos am fost doar certata pentru toate astea. Si sa nu credeti ca in acest timp am stat cu masina in garaj ci am facut zeci de mii de kilometrii prin toata tara. E deja aproape un an de cand a expirat. Stiu ca ulciorul nu merge de multe ori la apa dar cand n-o mai fi... voi considera ca e pedeapsa pentru placerea mea de-a fi la volan.