luni, 27 iulie 2009

Colturi de rai...

Un pelerinaj ad-hoc.... rezultatul uimitor...

Desi am mers in Tara Sfanta, in pustia Egiptului,Grecia si Asia Mica cautandu-L pe Dumnezeu de data asta L-am avut mai viu si mai prezent ca niciodata. Oare de ce cautam mereu departe ceea ce avem langa noi? Am cheltuit sute-mii de euro si in parte mi-am hranit mandria... Iar unde-i pacat Dumnezeu se departeaza. Cu adevarat straina as fi in orice alt loc din lumea asta. Imi iubesc tara cu oameni cu tot cu o dragoste ce nu cauta la argumente. Cine poate oare intelege!

Binecuvantarea am primit-o de la parintele Ciprian de la Schitul Ceahlau. Am simtit-o atat de prezenta pe intreg drumul incat cred ca as fi putut-o atinge. De nimic nu m-am indoit sau temut si nimic rau nu a stat in calea noastra.
Duminica si Luni pe Ceahlau plecam dupa Sf Liturghie la Niculitel (Manastirea Cocos) cu escala la Brazi unde ne asteapta Sf Teodosie. Bacul il prindem in ultimul moment...
Marti- "Celik-dere", sper sa nu fi pocit prea tare numele apoi Pestera Sf. Ioana Casian si... binecuvantari insotite de cateva cuvinte de folos de la parintele Arsenie Papacioc. Nu am ratat nici marea..macar asa vreo 2 ore. Seara Pestera Sf Andrei si Dervent.
Urmatoarea zi prezenti la Liturghie si apoi Bucuresti... aici am prins doar finalul slujbelor asa ca am cules toate binecuvantarile de la Dervent, Sf Ciprian, Sf Nectarie, Sf Dimitrie Basarabov miruiti, stropiti cu aghiazma, la Sf Spiridon Acatistul si prin usa pe trei sferturi inchisa am intrat si la moastele Sf Nicolae... sa fi uitat ceva? Joi-Sf Filofteea de la Arges-Transfagarasan cu lacul Bilea- Sambata de Sus si Prislop (unde ni s-a inchis usa in nas cand am rugat sa ne dea o podea pe care sa ne intindem ciolanele.... iar mancarea...covrigei si apa... in masina asa din mers)
Vineri revenim la Prislop, Pestera Sfantului Ioan este deosebita, Biserica, mormantul parintelui Arsenie Boca... cand ma gandesc ca noaptea eram asa de suparati incat voiam sa plecam mai departe fara sa le mai vedem...deh... apoi Ramet, Aiud
(aici am mai luat un pasager care trebuia dus cu grija pana la destinatie si care m-a emotionat in mod deosebit, sfinte moaste de-ale unui martir al inchisorii) ... si Subpiatra... Sa le dea Dumnezeu mantuire la maicile de acolo pentru dragoste si pentru ciorba calugareasca ca ne-au uns sufletul.
Sambata... Liturghie la Lupsa-deoebit- apoi Albac unde iar am primit o ciorba buna (adevarul e ca ne-a prin bine foamea de dinainte fiindca am invatat sa apreciem darurile). Am vazut si 2 muzee etnografice, cascada Pisoaia-nu radeti ca asa se cheama, am ratat pestera Scarisoara fiindca era tarziu in schimb am intrat la Pestera Ursilor. Am nimerit la o biserica deosebita la vreo 50 km de Cluj unde ne-a primit parintele Antonie... si in sfarsit..Cluj...somn instantaneu.
Duminica... Nicula... Slujba Arhiereasca. Bineinteles ca am primit si binecuvantare. Minunea e ca inceputul pelerinajului a fost tot cu binecuvantare arhiereasca la Durau de la IPS Teofan.
Drumul de la un capat la altul a fost o minune, iar minunile pot fi doar traite, cuvintele neputand sa le cuprinda.
Ne despartim de Cristian, singurul baiat din grup... si el se desparte de noi si de lume... se va retrage in manastire...

Niciun comentariu: